Godišnja priredba

Dan O. Š. ''Vladimira Pavlovića'': Uprava ponosna na veći broj upisanih prvašića

U Osnovnu školu ''Vladimira Pavlovića'' u ovoj školskoj godini upisano je 1.025 učenika koji su raspoređeni u 62 odjela, a u poređenju s prošlom godinom ova škola ima dva odjela više i 18 učenika više.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 09. 2022. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok veliki broj škola na područu cijele Bosne i Hercegovine bilježi manji broj upisanih učenika, u Čapljini je situacija obratna.

Naime, u Osnovnu školu ''Vladimira Pavlovića'' u ovoj školskoj godini upisano je 1.025 učenika koji su raspoređeni u 62 odjela, a u poređenju s prošlom godinom ova škola ima dva odjela više i 18 učenika više.

Foto: Bljesak.info / Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Ovu informaciju potvrdio je na svečanosti povodom proslave Dana škole ravnatelj Mateo Jovanović.

''Ove godine obilježavamo 25 godina otkako škola nosi ime velikog pjesnika Vladimira Pavlovića. Naša škola kroz svoje dugogodišnje djelovanje iznjedrila je mnoga značajna imena iz svijeta znanosti, politike, kulture i sporta. Nadam se da će i nove generacije postići jednak, ako ne i bolji uspjeh od prethodnih generacija.

Foto: Bljesak.info / Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Za to sve potrebna je sinergija svih okupljenih u odgoj i obrazovanje najmlađih članova našeg društva. I ove godine nastavili smo razvijati dobre uvjete u školi zahvaljujući radu učenika i djelatnika kao i pomoći gradonačelnika Vidića. Tekuća školska godina temelji se na nastavku i poboljšanju radnog okružja, razvoju zajedništva, međuljudskih odnosa, razumijevanja i načela svake osobe kao poboljšanje i razumijevanje učenika kroz nastavu i nastavne aktivnosti. U tekućoj školskoj godini planiramo poboljšati radno okruženje, kako za učenike, tako i za nastavno osoblje'', poručio je Jovanović.

Okupljenima se obratio i čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić, koji je poručio učenicima kako je obrazovanje važno i kako je obrazovanje ključ uspjeha.

Foto: Bljesak.info / Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Učenici su kao znak zahvale okupljenima izveli veći broj zabavnih točaka - od igrokaza, preko recitacija, pa sve do pjesama.

Kao i svake godine, nagrađeni su djelatnici koji su u radnom odnosu 25 godina, a to su ove godine bili Sandra Dževlan, Ružica Lovrić i Janja Marčinko.

Foto: Bljesak.info / Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Škola je prigodnim poklonima nagradila i najuspješnike učenike, a to su ove godine Lana Šunjić - osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju u krasnoslovu, Katja Buntić - druga nagrada za interpretaciju na festivalu dječjeg stvaralaštva, Bernardica Miočević - sudionica međunarodnog pijanističkog festivala u Parizu i na kraju Matea Čuljak - učenica generacije koja osvojila prvo mjesto na županijskim natjecanjima iz matematike i kemije te drugo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika.

Prije same priredbe koja je održana u školi učenici su zajedno sa nastavnicima posjetili grob Vladimira Pavlovića u njegovom rodnom Trebižatu, a potom nazočili i misi koja je služena u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini.

Foto: Bljesak.info / Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića
Kopirati
Drag cursor here to close