Treba ljude zadržati u BiH

Cvijanović: Tržištu se moraju osigurati neophodni kadrovi

Istovremeno, potrebno je, rasteretiti gospodarstvo.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 12. 2017. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Željka Cvijanović

Premijerka RS-a Željka Cvijanović istaknula je danas da taj bh. entitet mora promijeniti pristup u obrazovanju kako bi se došlo do kadrova koji su potrebni tržištu.

Istovremeno, potrebno je, kaže, rasteretiti gospodarstvo. Cvijanović je istaknula da očekuje da će set mjera definiranih u Programu ekonomskih reformi i memorandumu o zajedničkim politikama Vlade i poslodavaca dati rezultate.

''RS danas stoji mnogo bolje, mnogo je stabilnija u ekonomskom i političkom smislu, usprkos svim financijskim blokadama i različitim političkim pritiscima'', rekla je Cvijanović u izjavi novinarima izrazivši zadovoljstvo dobrim dijalogom s poslovnom zajednicom.

I predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS-a Dragutin Škrebić je rekao da ga najviše brine opterećenje oporezivanja rada i da se to mora postepeno mijenjati.

Nakon konferencije u Banja Luci, čiji je cilj bilo unapređenje dijaloga između Vlade RS-a i poslovne zajednice, Škrebić je istakao da će se rasterećenje oporezivanja rada i druga rasterećnja gospodarstva odraziti i na povećanje plaća.

''Svjesni smo da radnici teško žive i da su niske plaće, posebno u realnom sektoru i da ljudi odlaze s ovih terena. Nećemo ih zaustaviti samo povećanjem plaća, ali pokušat ćemo da sve olakšice koje dobijemo najvećim dijelom prenesemo u plaće'', tvrdi Škrebić.

Na ovom skupu su dodijeljena i priznanja odgovornim poreskim obveznicima u ovom bh.entitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close