Deseta godišnjica rada

CTK mjesto gdje djeca stvaraju

Ove godine Centar slavi desetu godišnjicu svoga rada. Tom prilikom će se, u četvrtak 27 lipnja, u maloj dvorani u Doma hercega Stjepana Kosača s početkom u 20 sati, održati svečani program i dodjela diploma polaznicima centra.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 06. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Centar za tehničku kulturu osnovan je s ciljem da se djeci i mladima kroz tehniku i znanost pruži dublje iskustvo stvaranja. Kroz Centar je u zadnjih deset godina prošlo između tisuću do dvije tisuće djece. Volimo vjerovati da je to jedan novi naraštaj inženjera, konstruktora, poduzetnika i znanstvenika u BiH'', kazao je predsjednik Upravnog odbora Centra Mladen Kostić na današnjoj konferenciji za novinare .

Ove godine Centar slavi desetu godišnjicu svoga rada. Tom prilikom će se, u četvrtak 27. lipnja, u maloj dvorani u Doma hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati, održati svečani program i dodjela diploma polaznicima centra.

Kako je kazao Davor Krezić, osnivač i pokretač inicijative Intera Tehnološkog Parka, CTK je praktično pokrenut s namjerom da to bude rasadnik kadrova koji bi omogućili Mostaru da opet postane mjesto  s najsofisticiranijom tehnološkom proizvodnjom kavu je prije imao.

''CTK je poligon gdje djeca u najranijoj životnoj dobi razvijaju kreativnost, stječu vještine, pronalaze i ostvaruju sebe, tj stvaraju. Vjerujem da će od današnjih polaznika ovdje jednom biti sjajnih studenata tehnoloških pa i drugih fakulteta, a sutra i sjajni inženjeri,  stvaratelji, inovatori a prije svega dobri ljudi'', istaknuo je Krezić.

Tijekom programa svečane proslave godišnjice bit će više riječi o radu centra kroz svih ovih deset godina Prisutnima će se putem video linka obratiti i poznati Ranko Rajović, autor NTC sustava učenja, član Mense i Vijeća za darovitu djecu, te brojni prijatelji centra iz Zagreba kao i  mladi inovatori iz Mostar inaće bivši polaznici ovoga centra.

 

 

 

  

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close