Posjeta

Čović među mostarskim dekanima

Čović je, kako se navodi, istaknuo kako je Sveučilište i akademska zajednica ''prevažna za naše društvo…''
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 03. 2023. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sveučilište u Mostaru mora jačati unutarnje kapacitete stalno tragajući za izvrsnošću. Nužno je da odgovori i na sve izazove i mogućnosti koji se nude na tržištu, a posebno na perspektivu koju pruža približavanju Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović koji je sudjelovao na Kolegiju dekana Sveučilišta u Mostaru.

Priopćeno je kako se rektor mostarskog Sveučilišta, Zoran Tomić, ''zahvalio Čoviću na svemu što čini za Sveučilište kako bi bilo moderno konkurentno i europsko Sveučilište te ga upoznao s aktualnim događanjima i daljnjim razvojem Sveučilišta, pripremama za nove akademske iskorake kao i iskoracima koji su do sada napravljeni''.

Čović je, kako se navodi, istaknuo kako je Sveučilište i akademska zajednica ''prevažna za naše društvo, ističući kako svi projekti Sveučilišta u Mostaru, moraju biti usmjereni da  obrazovanje i znanost dobiju potrebne uvjete za daljnji razvoj, modernizaciju i širenje, kako bi pratili sve europske standarde''.

''Sveučilište trenutno radi na reviziji četverogodišnjih planova i programima studija svih ustrojbenih jedinica prema europskim standardima, dok SUM također očekuje redovita akreditacija Agencije za visoko obrazovanje i osiguranje kvalitete u Bosni i Hercegovini i međunarodna akreditacija Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Na Kolegiju su istaknuta postignuća u području Informacijskih tehnologija kao i području međunarodne suradnje gdje su potpisani brojni sporazumi i EU projekti koji potvrđuju sveučilišnu vidljivost i prepoznatljivost u međunarodnom akademskom prostoru, a time se potvrđuje kako Sveučilište teži i ide ka europskim standardima i normama u daljnjem razvoju'', navedeno je u priopćenju.

Također, razgovaralo se o usvajanju nove strategije Sveučilišta za razdoblje 2023.-2030. kao i održavanju Humanitarne večeri za Zakladu SUM koja ima za cilj kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za potrebite studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close