Festival

''Čitalačka zima 2018'' okupila veliki broj posjetitelja u Sarajevu

Festival ‘’Čitalačka zima 2018’’ koji se u Sarajevu održao od 27. studenog do 4. prosinca okupio je više od 800 sudionika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 12. 2018. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival ‘’Čitalačka zima 2018’’ koji se u Sarajevu održao od 27. studenog do 4. prosinca okupio je više od 800 sudionika.  Djeca su kroz svijet književnosti, umjetnosti i povijeti spoznali pozitivne i univerzalne vrijednosti.

Tijekom sedam dana trajanja festivala na nekoliko lokacija u Sarajevu, djeca su uživala u raznovrsnom programu kao što su književna druženja, lutkarske predstave te mnogobrojne interaktivne i edukativne radionice. Svake godine festival izaziva sve veće zanimanje, kako kod roditelja tako i zanimanje škola i vrtića.

''Jako sam sretan što sam imao priliku dovesti sina na festival, da se druži sa drugom djecom i da upozna svijet stripa i bajki. Živimo takvim tempom i nažalost nemamo mnogo vremena, ali se uvijek trudimo da svojim sinovima usadimo kulturu čitanja'', rekao je Boris Stojaković jedan od posjetitelja festivala.

Djeca uzrasta od 4 do 14 godina su kroz interaktivne edukativne radionice ušla u svijet online medija, simbola, putujućih izložbi, ginjol lutaka, ali su imali i priliku da sudjeluju u izradi optičkih igračaka, spomenika od gline. Pojedine radionice bile su namijenjene djeci sa invaliditetom, kao i slijepoj i slabovidnoj djeci.

Projekt je realizirao Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini u suradnji s mrežom za književnost TRADUKI, Naučno arheološkim društvom, JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine i Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close