Nametnute mjere

BiH: Bunt roditelja protiv maski u školama se širi

Skupina žepačkih roditelja protiv maski u školama
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 09. 2020. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina žepačkih roditelja uputila je Općinskom stožeru civilne zaštite Žepče i ravnateljima osnovnih i srednjih škola otvoreno pismo kojim zahtijevaju ukidanje mjere nošenja zaštitnih maski u učionicama. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

"Sukladno preporukama Stožera CZ općine Žepče o sprječavanju širenja virusa tijekom proglašene epidemije i uputama i propisima uprave škola na području naše općine za kontrolu i suzbijanje istog, te nakon prvih nekoliko dana nastave pojavili su se već značajni zdravstveni problemi kod djece, kako fizičke, tako i psihičke prirode.

Naša djeca nam svjedoče da imaju glavobolje, nesvjestice, gušenja, nejasan umor kakav do sada nisu imali, žale se da ne mogu disati, te da se osjećaju kao u zatvoru, čak su zabilježeni i slučajevi gubljenja svijesti pod maskom na nastavi.

S obzirom na to da se nametnutim mjerama teško ugrožavaju osnovna ljudska prava na život i sigurno školovanje, roditelji Vam dostavljaju sljedeći:

Z A H T J E V

1. Zbog opravdane zabrinutosti za budućnost i zdravlje naše djece nametnutim nošenjem maski tijekom nastave sprječava se normalan proces disanja (unošenje kiseonika u pluća te ponovno udisanje ugljen dioksida), čime se stvaraju uvjeti za mnoge bolesti dišnih puteva i
drugih infekcija - zahtijevamo da se navedene preporuke/mjere žurno preispitaju, te ukinu za vrijeme održavanja nastave, kao što se to već sprovodi u nekim kantonima u našoj državi, te u mnogim drugim državama (Švicarska, Švedska, Nizozemska, Engleska i veći dio Njemačke). U Engleskoj je čak zabranjeno nošenje maski mlađima od 16 godinina, isključivo iz zdravstvenih razloga.

2. Isto tako pretjerana uporaba kemijskih sredstava (kojima svako malo dezinficirate prostorije i dječje ručice) -izaziva neželjene efekte na kožu djece, štetno utječe na dišni sustav, dovodi do interdermalne apsorpcije kemijskih tvari, koje se potom krvotokom prenose kroz cijeli organizam, te tako direktno ugrožava kompletno zdravlje naše djece.
Tim postupkom se također nekontrolirano šire razne kemijske supstance iz dezinfekcijskih sredstava kroz cijelu školu, i od škole se svjesno prave uvjeti kao u konc. logoru s plinskim komorama- a čime su naša djeca konstantno ugrožena i prepuštena tihom ubijanju kroz očito perfidno smišljen plan urušavanja imuniteta.

3. Zahtijevamo da mi roditelji imamo izričito pravo kao prvo lice ( a ne treće) na nesmetan dolazak na informacije u školu, te na kompletnu upućenost u sva pitanja koja se tiču naše djece.

4. Zabranjujemo bilo koju vrstu medicinsko-farmakološkog tretiranja ili postupanja prema djeci (a to se posebno odnosi na interdermalna, oralna postupanja, apliciranje u nos, ubrizgavanje pod kožu ili u venu, medicinsko testiranje bilo koje vrste, kao što je PCR test, i sl.). Ako se tijekom nastave procijeni  da je nešto od navedenog potrebno, bilo intervencija, testiranje, mjerenje temperature tijela -  prvo obavijestiti nas roditelje.

Mi roditelji ne dozvoljavamo bilo kakve medicinske intervencije (uključujući sve gore navedeno)  bez suglasnosti oba roditelja.

Zahtijevamo ispunjenje svih naših zahtjeva koji se pozivaju na međunarodno pravo djeteta i opće pravo na izbor i mišljenje.

Tražimo Vaš odgovor najkasnije tri dana po primitku Zahtjeva, zbog eventualne potrebe za našim daljim djelovanjem.", kaže se na kraju otvorenog pisma skupine žepačkih roditelja.

Podsjetimo, roditelji u Mostaru, Ljubuškom, Širokom Brijegu, i drugim sredinama pisali su peticije, i prosvjedovali protiv besmislenih mjera, koje nisu provodive u razredima.

Kopirati
Drag cursor here to close