Aktivni mladi ljudi

Amina Kotlo: ''Ponudit ćemo rješenja čija primjena može povući ovo društvo naprijed''

Efikasnim eksplorativnim istraživanjima studenti su dijagnosticirali probleme u društvu – u Mostaru, županiji, državi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 11. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine multidisciplinarnog studija Poslovna informatika Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, pod mentorstvom predmetnog nastavnika, van. prof. dr. Veldina Ovčine, i demonstratorice Sare Kljajić, izrađuju istraživačke studije, primjenom najsuvremenijih statističkih i marketinških alata i instrumenata.

Dvadeset i pet projekata istraživanja tržišta bit će koncipirano u tekućem semestru, a isti se naslanjaju na oblasti: marketinga, tržišta rada, obrazovanja, društveno- psihološke tematike, farmacije, modne industrije, tržišta nekretnina, turizma, prehrambene industrije, sporta, automobilske industrije, filmske industrije, kulture i umjetnosti.

Efikasnim eksplorativnim istraživanjima studenti su dijagnosticirali probleme u društvu – u Mostaru, županiji, državi, koje će kroz deskriptivna i kauzalna istraživanja u nastavku semestra opisati i predložiti rješenja problema donosiocima odluka na svim nivoima vlasti, te menadžerima poduzeća različitih tipova organiziranja u BiH.

Studentica treće godine Poslovne informatike, Amina Kotlo istaknula je kako izradom ovako zahtjevnih projekata pokazuju njihovu ''spremnost i zrelost za suočavanje sa problemima u društvu, optimalnim dijagnosticiranjem istih, te kreiranjem preporuka za njihovo rješavanje sa visokim stupnjem pouzdanosti''.

''Kombiniranjem metoda sekundarnog i primarnog prikupljanja podataka, uz primjenu najsuvremenijih statističkih programa za obradu podataka, te uz suradnju sa partnerima u realizaciji projekta, sigurna sam da ćemo ponuditi takva rješenja, čija primjena može povući ovo društvo naprijed'', dodaje Amina.

''Zahvalna sam što imam priliku primjenjivati tehnike istraživanja tržišta koje koriste i profesionalne istraživačke agencije, te se radujem finalnom prezentiranju svih istraživačkih studija kolegica i kolega na godini, koje će uslijediti sredinom mjeseca siječnja'', zaključila je Amina.

Ovim se još jednom potvrđuje da su aktivni mladi ljudi - studenti spremni preuzeti ulogu pokretačke snage u društvu. Na nama je da im damo priliku – oni će je sigurno iskoristiti!

Kopirati
Drag cursor here to close