Posavska županija

Ako učenicima ne budu OK zaključene ocjene, moći će opet odgovarati

Izrađene su i Instrukcije o postupanju srednjih škola Županije Posavske za provedbu mature i završnog ispita
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 04. 2020. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske (ŽP) izradilo je Naputak o načinu praćenja i ocjenjivanja učenika i izvođenju zaključnih ocjena u nastavnim predmetima tijekom nastave na daljinu, priopćeno je u srijedu iz Vlade ŽP.

Naputak je izrađen, kako su naveli ''budući da se u školama Županije Posavske od 16. ožujka 2020. godine nastava odvija na daljinu zbog svima poznatih izvanrednih okolnosti izazvanih korona virusom (COVID-19) i nije izvjesno kada će se učenici vratiti ponovno u školske klupe''.

Njime je pobliže pojašnjeno kako će se vrednovati aktivnosti učenika u nastavi na daljinu te obaviti provjera usvojenosti ishoda učenja.

Učenici, tvrde, moraju biti upoznati s dobivenim ocjenama, a ukoliko se do kraja svibnja učenici ne vrate u školske klupe, a ne budu zadovoljni zaključenim ocjenama, moći će imati usmeni ispit putem video komunikacije elektroničkim sredstvima ili na drugi predviđeni način u dogovoru s učiteljem/nastavnikom.

Također su izrađene su i Instrukcije o postupanju srednjih škola Županije Posavske za provedbu mature i završnog ispita te su upućene Županijskom stožeru civilne zaštite na odobrenje, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close