Olakšavaju pripremu za školu

Vlada HNŽ osigurala sredstva za nabavu tisuću školskih torbi i pribora

Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 09. 2021. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i ove je godine odobrila županijskom Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi sredstva za nabavu ukupno tisuću kompleta torbi i školskoga pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja HNŽ-a.

"Mi nastavljamo ulagati maksimalne napore kako bismo kontinuirano unaprjeđivali uvjete školovanja u Županiji, podižući životni standard prosvjetnih djelatnika, obnavljajući i energetski unaprjeđujući naše škole, školska igrališta i dvorane, svjesni kako je uloga obrazovanja od presudne važnosti za budućnost svakoga društva. U nadi kako i ovim činom makar djelomice olakšavamo pripremu za školu našim mališanima i njihovim roditeljima, koristim prigodu svima poželjeti sretan i uspješan početak školske godine'', kazao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dodjela školskih torbi i pribora redovita je aktivnost Vlade i resornoga ministarstva koja se provodi u suradnji s centrima za socijalni rad po općinama i gradovima HNŽ-a, a sve s ciljem osiguranja jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu na prostoru Županije.

Kopirati
Drag cursor here to close