Upis

Pravni fakultet mostarskog univerziteta uveo nove studijske programe

Također otvoren je upis na Pravnu informatiku - II ciklus studija, jednogodišnji diplomski studij, nakon kojeg se stječe zvanje magistar pravne informatike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 06. 2018. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' uveo je dva nova studijska programa, a riječ je o Kriminologiji i sigurnosnim studijama, te o Pravnoj informatici.

U akademsku 2018/2019. godinu studenti se mogu upisati na Opći smjer - četverogodišnji dodiplomski studij, nakon kojeg se stječe zvanje bakalaureat/bachelor prava, zatim na Kriminologiju i sigurnosne studije - trogodišnji stručni dodiplomski studij, nakon kojeg se stječe zvanje bakalaureat/bachelor kriminologije i sigurnosnih studija.

Također otvoren je upis na Pravnu informatiku - II ciklus studija, jednogodišnji diplomski studij, nakon kojeg se stječe zvanje magistar pravne informatike.

Opći smjer - pravo učešća na natječaj imaju sve osobe koje su završile četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Redovni studenti plaćaju godišnju školarinu u iznosu od 400 KM (200 KM po semestru).
Izvanredni studenti i redovni samofinancirajući studenti plaćaju godišnju školarinu u iznosu od 1600 KM (800 KM po semestru).

Kriminologija i sigurnosni studiji - Pravo učešća na natječaj imaju sve osobe koje su završile četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Studenti plaćaju godišnju školarinu u iznosu od 2000 KM (1000 KM po semestru, uz mogućnost plaćanja na više rata).

Pravna informatika - Pravo učešća na natječaj imaju sve osobe koje su završile četverogodišnje fakultetsko obrazovanje iz oblasti prava, poslovne informatike i informacijskih tehnologija. Studenti plaćaju godišnju školarinu u iznosu od 1600 KM (800 KM po semestru).

Obzirom da se radi o relativno novoj pravnoj disciplini, studentima bi se osigurala konkurentnost na tržištu rada koje traži sve veću specijaliziranost i specifična znanja. Od studenata koji završe ovaj diplomski studij očekuje se relativno brza mogućnost zapošljavanja i na međunarodnoj razini, upravo zbog kompetencija koje stječu kroz studij.

Natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2018/2019. godini (I upisni rok) raspisat će tijekom lipnja Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru. Detaljnije informacije o uvjetima upisa na studijske programe možete pronaći na službenoj web stranici Fakulteta pf.unmo.ba ili na broj telefona +387 36 514 233.

Kopirati
Drag cursor here to close