Nastava u HNŽ

Pavlović potvrdio: Nema izvannastavnih aktivnosti, sekcija i druženja

''U našoj županiji imamo 40-ak zaraženih učenika te 30-ak zaraženih prosvjetnih djelatnika, a oko 600 učenika trenutno prati nastavu na daljinu'', rekao je Pavlović.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 10. 2020. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Kriznog stožera Vlade HNŽ Pero Ćiro Pavlović potvrdio je za N1 kako neće doći do prekida u odvijanju nastave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Obrazovni proces, koliko god uvjeti bili teški, se mora odvijati. Dva su načina - onaj najljepši, s učiteljem u učionici, i online, odnosno na daljinu, ali sve to ovisi od broja inficiranih učenika i djelatnika u školstvu'', rekao je Pavlović.

Iznio je i podatke o broju zaraženih učenika i prosvjetnih djelatnika.

''U našoj županiji imamo 40-ak zaraženih učenika te 30-ak zaraženih prosvjetnih djelatnika, a oko 600 učenika trenutno prati nastavu na daljinu'', dodao je.

Radi se, kako kaže, na traženju modela kako da se najučinkovitije zaustavi proboj koronavirusa u obrazovne ustanove.

''Iz tog razloga smo donijeli odluku da se zabranjuju sve izvannastavne aktivnosti učenika. Mi ne želimo da djeca, pored redovnog boravka u školi, ostanu na sekciji ovoj ili na onoj, jer tamo će se oni, kroz to druženje još više zbližiti u smislu prijenosa, ako je netko od njih korona pozitivan'', rekao je u četvrtak glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Poručio je na kraju kako će se nastava u danima ispred nas odvijati na dva načina - uživo i online.

''Što će donijeti dani pred nama, ostaje da vidimo, ali ja vjerujem da ćemo na sve izazove uspješno odgovoriti'', rekao je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close