Mostar - pametni grad

Najbolje ideje iz 24-satnog hackathona za budućnost Mostara

U protekla 24 sata, sedam timova je dalo sve od sebe da osmisle i izrade najbolja rješenje na temu Mostar - pametni grad.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 11. 2019. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

24-satnim hackathonom u SPARKU počeo je Festival inovacija.

U protekla 24 sata, sedam timova je dalo sve od sebe da osmisle i izrade najbolja rješenje na temu Mostar - pametni grad.

1. Tim Adictad je osvojio 5.000 KM za svoj pametni kiosk/terminal koji nudi besplatan WiFi za građane, digitalizira rute, te prikazuje digitalne oglase.

2. Tim Code Busters je osvojio 3.000 KM svojom aplikacijom za praćenje gradskih autobusa u stvarnom vremenu pomoću GPS trackera.

3. Tim Cult je osvojio 1.500 KM svojom aplikacijom koja omogućuje građanima Mostara da daju ideje za poboljšanje grada.



Ovim hackathonom SPARK je započeo Festival inovacija powered by Grad Mostar, a slijede još startup natjecanje Next Startup x BETAPITCH, i konferencija Next Thing. Na konferenciju se još stignete prijaviti.

Podsjetimo, Festival inovacija će se održati od 4. do 8.11.2019. u SPARK-u i hotelu Mostar. Petodnevni event će se sastojati od hackathona, startup natjecanja i konferencije, a namijenjen je ljudima s novim idejama, osnivačima startupa, tvrtkama, investitorima i ostalim pripadnicima startup i biznis ekosustava.

 

Foto: SPARK / Program konferencije Next Thing
Kopirati
Drag cursor here to close