Škola Mujaga Komadina

Mostar: Osnovci pomogli vršnjacima

U dvorištu navedene škole mogao se naći veliki broj knjiga za sve razrede osnovne škole.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 08. 2018. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola 'Mujaga Komadina' u Mostaru je organizirala sajam razmjene školskih knjiga uoči početka nove školske godine.

Sajmu se odazvao veliki broj djece i roditelja, ne samo s područja gdje djeluje ova škola, nego i iz drugih dijelova grada.

"Imamo priliku da prisustvujemo sajmu razmjene knjiga učenika osnovnih škola Grada Mostara. Veliki broj učenika s područja cijelog grada stigao je da ponudi knjige svojim vršnjacima koje su koristili prošlu školsku godinu. Na taj način djeca i roditelji štede.

Određeni broj djece prodaje knjige po povoljnim cijenama, dok jedan broj djece i roditelja razmjenjuje udžbenike između sebe. Ovaj sajam organiziramo nekoliko godina, te na taj način nastojimo pomoći roditeljima i djeci, a što se tiče samih udžbenika nema nekih novih izmjena u odnosu na prošlu školsku godinu", kazao je za Bljesak.info direktor O.Š. 'Mujaga Komadina' Semir Šejtanić.

"Na ovaj sajam se odlučimo da se održava uoči početka školske godine, jer najveći broj roditelja i djece upravo tada je u potrazi za novim knjigama za narednu školsku godinu, a i većina škola tek tada izbaci popise udžbenika koji su potrebni za praćenje nastave", rekao je Šejtanić.

Bljesak.info / Detalj održanog sajma razmjene školskih knjiga

U dvorištu navedene škole mogao se naći veliki broj knjiga za sve razrede osnovne škole. Oni koji su prodavali knjige, imali su pristupačne cijene, te je veliki broj knjiga bio dosta dobro očuvan, te se mogu koristiti i u narednoj školskoj godini. Inače, preporuka škola na početku svake školske godine je da udžbenike čuvaju, jer upravo na ovakav način mogu pomoći drugoj djeci kojoj će trebati udžbenici za narednu školsku godinu.

Upitan da li škola na čijem je čelu, pomaže djecu koja su u stanju socijalne potrebe, u vidu školskog pribora, Šejtanić je odgovorio: "Mi kao škola, za učenike koji nemaju sredstava, pronađemo odgovarajuće načine kako bismo im pomogli, odnosno kupimo im školski pribor (olovke, bilježnice, gumice i dr.).

Bljesak.info / Detalj održanog sajma razmjene školskih knjiga

Svake godine ministarstvo obrazovanja i znanosti Federacije BiH financira, odnosno pomaže određeni broj učenika iz socijalno ugrožnih obitelji, a na osnovu spiskova koje im dostavimo. Nekada to bude uoči početka školske godine, a nekada na samom početku, u rujnu", naveo je Šejtanić.

Kopirati
Drag cursor here to close