Armanov zagrljaj

Mostar: Djeca dobila nove udžbenike

"Ovo je najbolji način da se pomogne mladim ljudima koji u budućnosti mogu i trebaju biti okosnica bh. društva, ali i lijepo prisjećanje na one koji danas više nisu sa nama".
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 09. 2019. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji tragično nastradalog Armana Hadžiomerovića, koji je bio jedan od onih koji su poginuli u avionskoj nesreći južno od Mostara, osnovali su fondaciju 'Armanov zagraljaj' koja raznim aktivnostima održava sjećanje na slatkog dječaka, ali sve druge koji su bili u letjelici tog kobnog dana.

Upravo navedena fondacija je u prostorijama Osnovne škole Zalik organizirala skromnu svečanost gdje su uoči predstojeće školske godine, darovali nove školske udžbenike za 37 djece različitog uzrasta.

Foto: Bljesak.info / Detalj s podjele udžbenika

Kako su naveli osnivači fondacije u kratkom govoru pred okupljenima, "ovaj dar nije nikakva milostinja, niti želimo izdvajati nekoga sa manjim ili većim primanjima. Željeli smo pomoći roditeljima koji imaju dvoje ili više djece, da im olakšamo teret pripreme djece za školu na jedan simboličan način", kazali su Hadžiomerovići.

Sanjin Hadžiomerović iz Fondacije kazao je da praksa darivanja udžbenika prerasta u lijepu tradiciju, zahvalivši svima koji pomažu 'Armanov zagrljaj', čuvajući na taj način i sjećanje i uspomenu na ovog dječaka.

Foto: Bljesak.info / Detalj s podjele udžbenika

Prisutnim roditeljima i djeci obratio se i direktor Osnovne škole Zalik Džemal Juklo: "Ovo je najbolji način da se pomogne mladim ljudima koji u budućnosti mogu i trebaju biti okosnica bh. društva, ali i lijepo prisjećanje na one koji danas više nisu sa nama".

Na upit, koliko je Fondacija zadovoljna donacijama dobrih ljudi, koji na ovakav način pomažu djecu, Hadžiomerović je dodao: "Resursi i mogućnosti za sada su toliki. Mi smo zadovoljni. Potvrda dobrog rada su ljudi koji se javljaju sa donacijama nekoliko godina zaredom. Prepoznali su da je ovo dobar način da se pomogne djeci. Znamo svi kakav je danas standard u našoj zemlji".

Foto: Bljesak.info / Detalj s podjele udžbenika

Inače, Fondacija pored pomaganja djeci u darivanju školskih udžbenika i školskog pribora, organizira i memorijalni turnir u malom nogometu gdje okupljaju mnogobrojnu djecu u znak sjećanja na tragično stradale u avio nesreći 2017. godine.

Arman Hadžiomerović bio je jedan od dječaka u avionu koji se srušio, a pohađao je upravo Osnovnu školu Zalik. U ovoj nesreći živote su, osim Armana, izgubili brat i sestra Luka i Lana Lovrić, Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić.

Foto: Bljesak.info / Detalj s podjele udžbenika
Kopirati
Drag cursor here to close