Džemal Bijedić

Info dan na Ekonomskom fakultetu, saznajte novosti

Oni koji ne mogu prisustvovati Info danu sve relevantne informacije mogu pronaći na web stranici Ekonomskog fakulteta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 10. 2019. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 29. 10. u vremenu od 11 do 14 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru potencijalnim studentima će biti predstavljeni magistarski programi Ekonomskog fakulteta.

Pored jednogodišnjih programa iz oblasti Poslovne ekonomije koji nude specijalizaciju u oblasti Poslovnog menadžmenta, Menadžmenta financija te Računovodstva i revizije, ove akademske godine na Ekonomskom fakultetu se organizira i dvogodišnji magistarski studij Menadžment u kulturnom turizmu.

Uvažavajući iskustva europskih sveučilišta, kao i činjenicu da nema dovoljno obrazovanih kadrova iz oblasti menadžmenta u kulturnom turizmu novi magistarski studij ima za cilj ponuditi potencijalnim polaznicima usavršavanje ili stjecanje novih znanja iz domena kulturnog turizma, menadžmenta kulturne baštine, menadžmenta kulturnih institucija, upravljanja projektima i financiranja u kulturnom turizmu, razvoja novih proizvoda te marketinga u kulturnom turizmu itd.

Prilikom kreiranja programa vodilo se računa o tome da se u programu ponude predmeti sa uravnoteženim odnosom teorijskih i praktičnih znanja, a koji su usklađeni sa suvremenim dostignućima iz oblasti kulturnog turizma i menadžmenta.

Ovaj program je razvijen u sklopu aktivnosti Erasmus+ projekta 'Jačanje kapaciteta za promjene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasljeđem i kulturnim turizmom' (CULTURWB) u suradnji Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru sa ostalim partnerima na projektu (Univerzitet u Novom Sadu, tri sveučilišta iz Europske unije (Austrija, Njemačka i Nizozemska), Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet Crne Gore te 'Sarajevo susret kultura' iz Sarajeva, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture iz Novog Sada, Turistička organizacija iz Kotora i World University Service (WUS) Austria.).

Oni koji ne mogu prisustvovati Info danu sve relevantne informacije mogu pronaći na web stranici Ekonomskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close