Triple Win projekt

Besplatan tečaj njemačkog za medicinare

Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 03. 2022. u 17:45 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Triple Win projekt nastavlja sa uspješnim posredovanjem pri zapošljavanju stručnog medicinskog osoblja zainteresiranog za rad u struci u SR Njemačkoj.

Još malo vremena preostalo je do isteka otvorenog poziva, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 11.3.2022. jer već 21.3. počinju intervjui.

Ovaj krug donosi i neke nove pogodnosti za nove učesnike i učesnice, kao što su bonus od 500€ za položen B1 ispit iz prvog pokušaja, bonus od 500€ za sve koji imaju certifikat B1 ne stariji od 6 mjeseci, kao i refundaciju troškova za prijevod i ovjeru dokumentacije potrebne za nostrifikaciju diplome.

Pored toga, projekat Triple Win nudi besplatno učenje njemačkog jezika u Vokabuli - centru za njemački jezik, bez obzira na mjesto stanovanja, kao i dva puta besplatno polaganje B1 ispita na Goethe-Institutu. Ukoliko ste aplikant ili aplikantica projekta, predznanje njemačkog jezika nije potrebno, obzirom da Triple Win financira polaganje B1 ispita, kao i pohađanje kursa.

Nadalje, pogodnosti koje nudi Triple Win uključuju i to da poslodavca birate sami na osnovu preferencija gdje želite raditi u Njemačkoj, a gdje imate obezbjeđen smještaj pod povoljnim uslovima u prvoj godini boravka, odnosno do nostrifikacije diplome.

Obzirom da Triple Win u svojoj ponudi ima više od 200 poslodavaca, imate mogućnost da za sebe izaberete odgovarajućeg poslodavca u regiji ili gradu po vašem izboru.

Podsjetimo, projekat Triple Win postoji od 2012. godine i do sada je uspješno posredovano pri zapošljavanju više od 700 osoblja opšteg ili pedijatrijskog smjera, redovno završene srednje škole, a otvorene su i mogućnosti za više i visoke škole opšteg smjera. Intervjui za učešće u projektu Triple Win organiziraju se tri puta godišnje.

Foto: PR / Besplatan tečaj njemačkog za medicinare

Potražite sve informacije vezano za konkurs, način apliciranja i potrebnu dokumentaciju na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine (ARZ).

Također, više informacija možete pronaći i na Facebook stranicama triplewinbih te Vokabule i postavljati direktno pitanja putem stranice.

Projekat Triple Win se provodi na osnovu Sporazuma o postupku, izboru i posredovanju pri zapošljavanju medicinskog osoblja zaključenog između Savezne agencije za rad SR Njemačke (BA) i Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ).

Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH pruža podršku Agenciji za rad i zapošljavanje BiH u u provodjenju projektnih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close