Lavina kritika

Zašto Amerikancima Facebook više nije cool!

Sci-Tech / Internet | 17. 04. 2012. u 06:36 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Facebook kupio Instagram krenula je lavina kritika, a mnogi su s Instagrama izbrisali svoje fotografije da ih se Facebook ne bi dočepao. Naime, mnogi stručnjaci su Facebook počeli uspoređivati s ''Velikim bratom'' koji prati svaki vaš korak, piše CNN.

U SAD-u oko 28% Amerikanaca nema pozitivno mišljenje o Facebooku, što je dvostruko više od onih kojima je mrzak Apple i čak tri puta više od Googlea. Korisnicima je posebno smetalo kada su shvatili koliko podataka Facebook prikuplja o njima.

Još 2009. AdWeek je napisao članak s naslovom ''Je li Facebook i dalje zanimljiv za uzrast od 18 do 24 godine?'', a već godinu dana kasnije mediji bilježe kako Facebook koriste sve više roditelji te bake i djedovi čime odvlače mlade ljude od ove najpoznatije društvene mreže, piše CNN.

Novac, veličina i povjerenje mediji navode kao najvažnije faktore koji su doveli do nešto lošijeg imidža ove kompanije. Naime, Facebook zarađuje milijune upravo zahvaljujući podacima o svojim korisnicima koje prodaje drugim kompanijama, a tu se paralelno gubilo povjerenje od strane korisnika. Što se tiče veličine, poznato je da što kompanije postaju veće ljudi sve više propitkuju njihove motive.

Zanimljivo je i da je Facebook pokrenut još 2004. godine, što je u internetskom svijetu prava vječnost. Prisjetite se samo MySpacea. A tu je i pitanje postavka privatnosti za što je i sam Facebook priznao da im stvara probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close