Kreatori mogu odahnuti

YouTube uklanja prikaz broja dislajkova

Bez obzira na ovu odluku, kreatori će i dalje u odjeljku YouTube Studio moći vidjeti koliko im je ljudi označilo dislajkalo videozapis, pa će moći procijeniti kakav utjecaj ima njihov sadržaj.
Sci-Tech / Internet | 11. 11. 2021. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

YouTube je još u ožujku započeo s testiranjem sakrivanja prikaza broja dislajkova na pojedinim videozapisima, no prema tvrtkinom službenom priopćenju, sada su odlučili proširiti tu odluku na cijelu platformu.

''Broj dislajkova činimo privatnim na cijelom YouTubeu, ali dislajk gumb neće nestati. Ova promjena počet će se postupno uvoditi već danas'', priopćili su iz YouTubea, ističući da će broj dislajkova od sada služiti u svrhe privatnih povratnih informacija, a ne za javnu sramotu.

Naime, iz YouTubea navode da će ovom promjenom sačuvati kreatore od „dislajk napada i uznemiravanja“ te da će tako promovirati „interakcije pune poštovanja između gledatelja i kreatora“.

''Želimo stvoriti inkluzivno okruženje puno poštovanja u kojem kreatori imaju priliku uspjeti i osjećati se sigurno. Ovo je samo jedan od mnogih koraka koje poduzimamo da bismo nastavili štititi kreatore od uznemiravanja. Naš posao nije završen i nastavit ćemo još ulagati'', zaključuju iz YouTubea.

Društvene mreže još su prije eksperimentirale sa sakrivanjem „ocjena“ na platformama, pa tako korisnici Instagrama i Facebooka od svibnja mogu ukloniti prikaz broja lajkova, kako bi se, prema navodima tvrtke, u potpunosti mogli usredotočiti na sadržaj koji gledaju, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close