Svi korisnici jednaki

YouTube 'slika u slici' dostupna za sve Premium iPhone i iPad korisnike

Picture-in-picture smanjuje videozapis na mali player kojeg korisnici mogu gledati dok istovremeno koriste druge aplikacije. Značajka je, podsjetimo, već duže vrijeme dostupna na Android uređajima.
Sci-Tech / Internet | 14. 07. 2022. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U lipnju 2021. godine, YouTube je uveo picture-in-picture (slika u slici) način rada, no samo za Premium korisnike na iPhoneu i iPadu u SAD-u.

Više od godinu dana nakon, objavili su na svom službenom blogu da se ta dugo očekivana mogućnost globalno uvodi za sve uređaje koji koriste iOS i iPad OS 15.0 ili noviji.

Drugim riječima, svi iPhone i iPad korisnici YouTube Premiuma diljem svijeta, moći će reproducirati glazbu i ostali sadržaj u picture-in-picture načinu rada, javlja Bug.

To, dakle, znači da će dobiti mogućnost istovremenog gledanja videozapisa u malom prozoru u kutu ekrana, dok, primjerice, listaju Facebookom ili surfaju internetom.

No, budući da su američki iPhone i iPad korisnici prvi „okusili“ ovu značajku, YouTube im je omogućio da ju koriste čak i ako ne plaćaju Premium pretplatu, no samo za neglazbeni sadržaj.

Iz YouTubea su korisnike Premiuma na iPhoneu i iPadu pozvali na strpljenje, navodeći da će picture-in-picture način rada postati svima dostupan tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close