Da bude interaktivnija

YouTube redizajnira svoju TV aplikaciju

YouTube zadnjim ažuriranjem svoje TV aplikacije fokus postavlja na interaktivno iskustvo gledanja uz davanje veće važnosti komentarima i opisima videozapisa.
Sci-Tech / Internet | 14. 03. 2024. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da gledanje televizije ne mora biti pasivno iskustvo pokazuje novi dizajnerski smjer YouTube TV aplikacije koja gledateljima daje priliku da se uključe u sadržaj koji gledaju, čak i na velikom ekranu.

Gledatelji koji vole obavljati više radnji istovremeno moći će to učiniti putem novih kontrola koje će istovremeno prikazivati videozapis i dodatne informacije kao što su npr. komentari ili opis. Jednako tako se moguće i vratiti na puni prikaz isključivo videozapisa.

Pri tome je YouTubeov dizajnerski tim morao paziti da interakcije prilagodi daljinskom upravljaču uz davanje prednosti jednostavnosti u odnosu na uvođenje dodatnih kontrola, javlja Bug.

"Ono što će korisnici moći vidjeti na svojim televizorima je dizajnersko rješenje koje video drži ispred i u središtu uz mogućnosti pristupa značajkama koje YouTube čine jedinstvenim - sve bez prekidanja iskustva gledanja", objavljeno je na blogu.

Ažuriranje će korisnicima stići "tijekom sljedećih nekoliko tjedana".

Kopirati
Drag cursor here to close