Udaraju jako

Xiaomi predstavio HyperOS logo

Tako je kompanija nakon 13 godina zamijenila MIUI s novim korisničkim interfejsom kojeg su nazvali HyperOS.
Sci-Tech / Internet | 28. 12. 2023. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Xiaomi / Xiaomi predstavio HyperOS logo

Xiaomi je ove godine donio veliku promjenu na području softvera za svoje pametne uređaje.

Tako je kompanija nakon 13 godina zamijenila MIUI s novim korisničkim interfejsom kojeg su nazvali HyperOS.

Xiaomi je jučer otkrio i HyperOS logo.

HyperOS detalji

HyperOS donosi mnogo više mogućnosti prilagođavanja zaključanog ekrana s novim predlošcima, fontovima i widgetima. Kontrolni centar je poboljšan i izgleda modernije od MIUI 14. Međutim, ikone aplikacije u HyperOS-u izgledaju veoma sličnom onima na MIUI 14.

Iz Xiaomija su na predstavljanju HyperOS-a naveli da on ima najmanju veličinu firmvera u industriji, a stiže i sa poboljšanom sigurnošću, performansama i multitaskingom.

Iz kompanije su također naveli da se veličina firmvera HyperOS-a može promijeniti kako bi odgovarala različitim hardverskim potrebama. Firmver je veličine 8,75 GB, što ga čini najmanjim u industriji.

Sigurnosne značajke

HyperOS stiže i s novim sigurnosnim značajkama, uključujući vlastiti TEE sigurnosni sistem, koji posebno obrađuje osjetljivi sadržaj. Nudi transparentna i kontrolisana dopuštenja na mreži, osiguravajući potpunu vidljivost svake veze.

Tu je i impresivni skup AI značajki kao što su Xiaomi Input Assistant za stvaranje teksta, WPS Document Scanning za prepoznavanje teksta u dokumentima, AI Wonderful Painting za pretvaranje crteža u slike i AI Image Search za intuitivno pronalaženje slika, prenosi Bajtbox.

HyperOS nudi i besprijekornu interakciju između uređaja. On ima i poboljšano upravljanje memorijom, koje omogućava znatno veće brzine pokretanja i poboljšane performanse pozadinskih aplikacija.

HyperOS 1.0 nadogradnja već je počela stizati korisnicima nekih kineskih pametnih telefona, dok se u prvom kvartalu sljedeće godine očekuje globalni debi.

Kopirati
Drag cursor here to close