Prestaje davati podršku

WhatsApp rekao zbogom Windows Phoneu i BlackBerryju

WhatsApp je odlučio reći zbogom mobilnim operativnim sustavima koji su ionako bez budućnosti.
Sci-Tech / Internet | 27. 12. 2017. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije da će ovo izazvati potrese na tržištu aplikacija za razmjenu poruka, ali svakako vrijedi zabilježiti.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razvoj tekstualnih, glasovnih i videoporuka, dok su Windows Phone 8 i BlackBerry 10 operativni sustavi koje gotovo nitko ne koristi i koji u borbi, ako se to uopće može tako nazvati, s Googleovim Androidom i Appleovim iOS operativnim sustavima nikada nisu imali šanse. I kada se u obzir uzme sve navedeno, jasno je da nema nikakva smisla da WhatsApp razvija svoju aplikaciju za propale operativne sustave, piše Zimo.co.

Stoga je objavljeno kako će s posljednjim danom ove godine, dakle 31. prosinca WhatsApp prestati davati podršku i razvijati nove inačice svoje aplikacije za Windows Phone 8 i BB10 operativne sustave.

Ponavljamo, nimalo čudna odluka, jer čak su i matične kompanije odustale od svojih uzaludnih pokušaja da osvoje zamjetniji dio tržišta, pa je onda sasvim logično da i svi ozbiljni igrači, a WhatsApp takav svakako jest, napuštaju priču kojoj je epilog poznat i nimalo optimističan. U svakom slučaju, od 2018. godine WhatsAppova nova izdanja na operativnim sustavima Windows Phone i BB10 nećemo vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close