Testna faza

Uskoro ćemo ''pinati'' objave na Instagramu

'Pin to your profile' opcija već godinama postoji na Twitteru, a na nju su ponekad znali naići i TikTok korisnici. Uskoro bi isticanje objava trebalo postati dostupno i na Instagramu.
Sci-Tech / Internet | 29. 04. 2022. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

nstagram testira značajku s kojom su korisnici Twittera već vrlo dobro upoznati. Naime, riječ je o mogućnosti isticanja, odnosno ''pribadanja'' pojedinih objava na profilu korisnika.

Kako prenosi TechCrunch, ova će značajka omogućiti kreatorima da na jednostavan način privuku pozornost na određenu objavu, bez da njihovi pratitelji ili „simpatizeri“ listaju kroz more različitog sadržaja.

''Testiramo novu značajku koja ljudima omogućuje da istaknu objave na svom profilu“, potvrdili su kratko iz Mete za TechCrunch.

Iako je ovaj test tek nedavno postao dostupan pomno odabranim korisnicima, Alesandro Paluzzi, developer mobilnih aplikacija, još je krajem siječnja objavio da Instagram radi na ovoj opciji. Uz svoju tvrdnju, postavio je i screenshot kao dokaz, u kojem se jasno vidi ''Pin to your profile'' mogućnost..

Podsjetimo, korisnici Instagrama već duže vrijeme mogu istaknuti Stories objave na svom profilu, no to nikada nije bilo moguće za ''prave'' objave.

Naravno, neki su se domišljati kreatori dosjetili da jednostavno screenshotaju neku objavu, postave ju u Stories te ju tako istaknu, ali to je za mnoge predstavljalo nepotrebne komplikacije.

Trenutno nije poznato kada će značajka isticanja objava postati dostupna za sve korisnike Instagrama, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close