Je li moguće?

U Kini internet koristi čak 800 milijuna ljudi

Prema novom izvješću kineske agencije CNNIC, Kina sada ima 802 milijuna korisnika Interneta, s time da je od toga njih 98 posto korisnici mobilnog Interneta.
Sci-Tech / Internet | 23. 08. 2018. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema istraživanju koje je provela agencija China Internet Network Information Center (CNNIC), broj korisnika Interneta u Kini je prešao brojku od 800 milijuna konkretno zaustavio se na brojci od 802 milijuna korisnika.

Za usporedbu, SAD trenutačno ima oko 300 milijuna korisnika Interneta, dok je sama Kina prije deset godina imala nešto više od 100 milijuna korisnika Interneta.

U razdoblju od srpnja ove godine pa do danas Kina je zabilježila 29,68 milijuna novih korisnika Interneta, piše Bug.hr.

Rasprostranjenost Interneta među cjelokupnim kineskim pučanstvom sada iznosi 57,7%, s time da prevladavaju korisnici mobilnog Interneta kojih ima 788 milijuna (98% svih korisnika Interneta u toj zemlji).

Oko 71% korisnika Interneta u Kini koristilo je neku od usluga online plaćanja i usluga povezanih s e-trgovinom, njih 74,1% koristilo je neku od lokalnih aplikacija za stvaranje kratkih video isječaka, njih 43,2% koristilo neku od aplikacija za uporabu taksi usluga, a njih 37,3% za rezervaciju autobusnog ili željezničkog prijevoza.

Kopirati
Drag cursor here to close