Elon Musk preuzeo

Twitter: Otpušteno pola zaposlenika u svijetu

''Ovakve odluke nikad nisu jednostavne i sa žaljenjem vas obavještavamo da se vaše radno mjesto ukida. Danas je vaš posljednji radni dan (...)", navodi se u jednom e-mailu.
Sci-Tech / Internet | 05. 11. 2022. u 08:21 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan dana pošto ga je kupio Elon Musk, Twitter je počeo otpuštati polovinu svojih zaposlenika, nastavljajući rad na velikim projektima i bitku s korisnicima, oglašivačima i udrugama zabrinutim zbog preustroja utjecajne društvene mreže, prenosi agencija Hina.

"Oko 50 posto zaposlenika bit će obuhvaćeno otkazima u Twitteru'', navodi se u dokumentu poslanom osoblju društvene mreže otpuštenom u petak, koji je AFP dobio na uvid.

Kalifornijska kompanija koja je krajem listopada imala gotovo 7500 zaposlenika, poslala je e-mail oko tisuću ljudi u kojemu ih obavještava o privremenom zatvaranju svojih ureda.

"Kao što je danas ranije objavljeno, Twitter smanjuje broj radnika kako bi pomogao ozdravljenju tvrtke. Ovakve odluke nikad nisu jednostavne i sa žaljenjem vas obavještavamo da se vaše radno mjesto ukida. Danas je vaš posljednji radni dan (...)", navodi se u jednom takvom e-mailu.

Twitter je u četvrtak navečer poslao dopis svim zaposlenicima kako bi ih upozorio na buduća otpuštanja, navodeći da će uredi biti "privremeno zatvoreni".

Čim je u četvrtak prošlog tjedna preuzeo tvrtku, Elon Musk je raspustio upravno vijeće, otpustio direktore, imenovao se glavnim direktorom i povukao tvrtku s burze.

U noći na petak petero tek otpuštenih Twitterovih zaposlenika podiglo je zajedničku tužbu protiv tvrtke uz obrazloženje da im nije odobren 60-dnevni otkazni rok koji je predviđen američkim zakonom u slučaju masovnog otpuštanja (Warn Act), navodi se u tužbi koju je AFP dobio na uvid.

Najveći je broj otpuštenih među menadžerima, u odjelu marketinga i dizajna, rekao je zaposlenik koji je htio ostati anoniman.

Musk je već u petak pozvao stručnjake Tesle koji će temeljito analizirati rad Twitterovih zaposlenika.

Kopirati
Drag cursor here to close