Smanjenje spama

Twitter ograničava broj privatnih poruka koje neprovjereni korisnici mogu slati

Iako se kao primarni razlog navodi smanjenje SPAM-a čini da iza toga stoji želja da se ovim potezom poveća broj Twitter Blue pretplatnika i tako povećaju prihodi.
Sci-Tech / Internet | 24. 07. 2023. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je tijekom prošlog tjedna korisnicima omogućio da ograniče svoj pretinac privatnih poruka samo na provjerene korisnike i osobe koje prate pri čemu tvrde da su zabilježili smanjenje neželjene pošte od 70 posto tjedan dana nakon što je nova postavka omogućena.

Prije toga je opcija slanja privatnih poruka osobama koje ih ne prate bila omogućena samo na Twitter Blue pretplatnike.

"Uskoro ćemo implementirati neke promjene u nastojanju da smanjimo neželjenu poštu u privatnim porukama. Nepotvrđeni računi imat će dnevno ograničenje broja poruka koje mogu poslati. Pretplatite se danas za slanje više poruka", objavili su iz Twittera, prenosi Bug.

Kako navodi Engadget, Twitter je također ranije stavio striktno ograničenje koliko tweetova dnevno korisnik može vidjeti, s nepotvrđenim računima koji su ograničeni na 600 postova.

Čini se da Twitter ovim opcijama, u nastojanju da poveća prihode, platformu čini sve manje upotrebljivom svima koji nemaju Twitter Blue pretplatu.

Kopirati
Drag cursor here to close