Popis pratitelja

Twitter kopira jednu od zanimljivijih opcija s Instagrama

Korisnici Twittera moći će napraviti popis od oko 150 pratitelja s kojima će moći odvojeno komunicirati.
Sci-Tech / Internet | 26. 01. 2022. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dio korisnika Twittera koristi posebne profile kako odvojili privatnu od poslovne komunikacije.

Čini se kako tako nešto u budućnosti neće biti potrebno jer će na ovoj društvenoj mreži biti moguće s istog profila objavljivati privatne tvitove koji neće biti vidljivi svima, već samo odabranim korisnicima - npr. obitelji i najbližim prijateljima.

Tu su mogućnost iz Twittera spomenuli još prošle godine nazvavši je “Trusted Friends”, no do sada nismo saznali više službenih detalja o tome kada bi opcija prijatelja od povjerenja mogla postati dostupna.

Neke su informacije ipak objavljene ovaj tjedan i to zahvaljujući developeru Alessandru Paluzziju koji ih je otkrio u kodu Twittera. Prema njemu, ta je opcija i dalje u razvoju, no Twitter je sada razvija pod drugim imenom - Flock.

Flock će korisnicima Twittera omogućiti stvaranje posebne liste osoba koje će dodati s ukupne liste pratitelja na njihovom profilu te bi maksimalan broj osoba s kojima bi se moglo izdvojeno komunicirati trebao iznositi oko 150, javlja Zimo.

Naravno, do službenog predstavljanja ta se brojka može povećati i smanjiti. Korisnik Twittera koji omogući tu opciju moći će objavljivati statuse, fotografije i videozapise koji će onda biti vidljivi samo osobama koji se nalaze na popisu Flock.

To mogu biti npr. bliski prijatelji i, kako su ih ranije nazvali, osobe od povjerenja, ali tako bi se mogao objavljivati i neki dodatan, odnosno ekskluzivan sadržaj namijenjen samo najvećim fanovima.

Flock podsjeća na opciju Close Friends s Instagrama koja također omogućuje da se odabrane objave s te društvene mreže prikazuju samo odabranom krugu korisnika, a ne svima.

Kopirati
Drag cursor here to close