Nešto sitno

Twitter izgubio više od pola milijarde dolara u tri mjeseca

Za razliku od svog rivala Snapa, čije su akcije prošlog tjedna pale za 25 posto, Twitter je bio relativno izoliran od Appleovih promjena privatnosti.
Sci-Tech / Internet | 27. 10. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Twitter izgubila je više od pola milijarde dolara u tri mjeseca nakon što je platila 809,5 milijuna dolara za rješavanje dugotrajne tužbe.

Gigant društvenih medija optužen je da je doveo investitore u zabludu zbog angažmana korisnika 2015. godine, piše BBC.

Međutim, unatoč ovoj jednokratnoj naknadi, njen kvartalni prihod je porastao za 37 posto jer je uspio da se oslobodi utjecaja Appleovih promjena privatnosti koje su pogodile rivale kao što su Snap i Facebook. Ovo je dovelo do povećanja dionica Twittera za 3 posto. U rujnu je Twitter pristao da riješi grupnu tužbu sa svojim dioničarima iz 2016. godine.

Tužba je tvrdila da je Twitter doveo investitore u zabludu o tome koliko je korisnika aktivno na platformi svakog mjeseca, kao i koliko često su pregledavali vremensku liniju Twittera.

Kompanija je negirala bilo kakvu nepravdu, ali je pristala da koristi gotovinu na raspolaganju za namirenje potraživanja, navodeći da će to naštetiti njenom rezultatu ovog kvartala. Tako je i bilo, jer je gigant društvenih medija prijavio neto gubitak od 537 milijuna dolara u trećem kvartalu.

Ipak, bilo je nekih sjajnih trenutaka za kompaniju sa sjedištem u San Franciscu.

Za razliku od svog rivala Snapa, čije su akcije prošlog tjedna pale za 25 posto, Twitter je bio relativno izoliran od Appleovih promjena privatnosti.

Ostvario je 1,14 milijardi dolara prihoda od oglašavanja tokom kvartala, označivši utjecaj "skromnim" jer se većina njegovih oglašivača ne oslanja na visoko ciljane oglase.

Glavni financijski direktor Ned Segal rekao je, u konferencijskom pozivu s analitičarima, da platforma proširuje svoje ciljano oglašavanje, kao što je uvođenje tema koje korisnici mogu pratiti na Twitteru.

Appleova ažuriranja privatnosti široko su uvedena u lipnju i onemogućavaju digitalnim oglašivačima da prate korisnike iPhonea bez njihovog pristanka.

Kopirati
Drag cursor here to close