NewMusic

TikTok olakšao pronalaženje glazbe

Novom značajkom pod nazivom "NewMusic" korisnici mogu pronalaziti nove pjesme, a izvođači istu značajku mogu koristiti za promociju.
Sci-Tech / Internet | 15. 05. 2023. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazba je oduvijek dio TikTok iskustva, a da korisnici osim hitova žele otkrivati i novu glazbu jasno je iz broja pretraživanja #NewMusic hashtaga koji je prije službenog predstavljanja imao više od 18 milijardi pretraživanja navedeno je u objavi.

Kako bi zadovoljio očitu potrebu svojih korisnika i pojednostavio im pronalaženje nove glazbe, TikTok je odlučio #NewMusic hashtag ponuditi kao novu značajku od koje bi korist trebala biti obostrana kako za izvođače tako i za publiku.

Dok će novi izvođači dobiti veću izloženost potencijalnoj publici tj. koristiti TikTok kao odskočnu dasku, korisnici će imati mogućnost čuti nove pjesme prije nego što ih čuju bilo gdje drugdje, javlja Bug.

“#NewMusic Search Hub je namjenski prostor za umjetnike diljem svijeta da predstave svoje nove pjesme i za obožavatelje da otkriju svoju sljedeću omiljenu pjesmu.

Središte #NewMusic djelovat će kao odredište za novu glazbu, ističući nova izdanja i olakšavajući obožavateljima otkrivanje najnovijih pjesama novih i etabliranih izvođača.”

Otkrivanje novih pjesama i izvođača postaje značajka za koju TikTok želi postati 'go-to' mjesto, a ovom značajkom ta namjera je više nego očita.

Kopirati
Drag cursor here to close