Nije dobro

Programeri razočarani novim planovima za pristup Twitterovom API-ju

Nakon nedavno najavljenih promjena po pitanju pristupa Twitterovom API-ju brojni programeri navode kako je Twitter skroz "promašio metu" ponuđenim planovima API-ja.
Sci-Tech / Internet | 31. 03. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Twitter, nakon svih problema s kojima su se brojni programeri do sada suočili s pristupom njihovom API-ju, objavio nove planove s cijenama neki od programera ostali su "kratkih rukava".

Od tri ponuđene razine prve dvije možda neće biti dovoljne dok je ona treća za mnoge preskupa. "Besplatna" razina nudi pristup 1.500 tweetova mjesečno, "Osnovna" za 100 dolara mjesečno nudi pristup do 10.000 zahtjeva za čitanje i 50.000 zahtjeva za objavljivanje, uz ograničenje od 3000 objava po računu mjesečno, javlja Bug.

Treća "Poslovna" razina navodno košta 42.000 dolara mjesečno i kao takva namijenjena je poslovnim korisnicima.

Kao rezultat tih promjena brojne će se aplikacije ugasiti unatoč nastojanjima njihovih autora da ih održe jer neće biti u mogućnosti plaćati pristup Twitterovom API-ju uz ovakva ograničenja, a za veće nisu u mogućnosti platiti.

Stare razine pristupa, uključujući Standard (za v1.1), Essential i Elevated (za v2) i Premium, službeno se ukidaju kroz sljedećih 30 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close