Legenda dobila nasljednika

Predstavljen Counter-Strike 2!

Sci-Tech / Internet | 29. 09. 2023. u 09:05 Bljesak.info
Counter-Strike 2

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je Valve započeo s beta verzijom Counter-Strike 2 u ožujku, neizvjesnost je okruživala pojedinosti o javnom predstavljanju i sudbinu Steamovog najpopularnijeg naslova – Counter-Strike: Global Offensive. Puno izdanje nastavka dovodi sve igrače u najnovije poglavlje s brojnim temeljnim izmjenama.

Svi igrači Counter-Strike: Global Offensive dobili su ažuriranje koje zamjenjuje igru s Counter-Strike 2 ovog tjedna. Iako CS:GO više nije dostupan, a nova verzija potpuno obnavlja određene elemente, Valve naglašava osjećaj kontinuiteta iskustva koje veterani poznaju godinama.

Svaki predmet iz CS:GO prenosi se u CS2, tako da igrači neće izgubiti nagrade na koje su potrošili stotine ili tisuće sati zarađujući ih, ali postignuća su poništena. Nadalje, dok su neke klasične mape dobile značajna renoviranja korištenjem poboljšanja enginea Source 2, druge, poput kultne Dust II, sadrže minimalne promjene tako da iskusni igrači mogu lako testirati razlike u igri.

Jedan od najznačajnijih pomaka je uklanjanje sustava tik-rate koji je upravljao načinom na koji CS:GO otkriva unose. CS2 priznaje radnje igrača “između frameova”, omogućujući preciznije igranje gdje samo milisekunde mogu češće napraviti razliku.

Valve je također pretvorio dim u središnju novu mehaniku igranja. Za razliku od ostalih pucačina u prvom licu, CS2 tretira dim kao volumetrijski objekt koji je u fizičkoj interakciji sa zidovima, svjetlom, mecima i udarnim valovima.

Igrači koji prijeđu s CS:GO-a naći će netaknute modove deathmatch, casual, wingman i natjecateljski mod, ali Valve je revidirao Premiere mod i sustav rangiranja, prenosi Bajtbox. Dodatno, novi izvanmrežni način treninga nudi uvod za početnike.

Iako je CS2 izašao iz beta verzije, Valve još nije omogućio sve značajke koje je u početku obećao, budući da još uvijek nedostaju neki aspekti CS:GO usmjereni na zajednicu. Tvrtka je najavila planove za značajnu nadogradnju alata za izradu karata u CS2, ali nije otkrila kada će biti dostupni. Serveri zajednice također još nisu otvoreni, ali Valve kaže da uskoro dolaze.

Kopirati
Drag cursor here to close