Pichai preuzeo kormilo

Osnivači Googlea neće se više operativno baviti Alphabetom

Dosadašnji CEO Googlea postat će i prvi čovjek Alphabeta, dok će Larry Page i Sergery Brin na vođenje korporacije utjecati tek savjetima i podrškom.
Sci-Tech / Internet | 04. 12. 2019. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Larry Page i Sergey Brin Google su osnovali prije 21 godinu, i tada su obećali sebi i budućim klijentima da će ta kompanija biti drugačija od drugih.

U metafori kojom su se poslužili na kompanijskom blogu navode da bi, da je riječ o osobi, Google sada postao potpuno samostalan i otišao bi iz roditeljskog gnijezda – pa su takvu odluku sada i donijeli.

Page i Brin će, kažu, preuzeti ulogu ponosnih roditelja, povući će se iz operativnog poslovanja i pomagati savjetima i ljubavlju, umjesto svakodnevnom "gnjavažom", javlja Bug.

Dvojica osnivača su se "na pola" umirovila 2015. godine kada je na čelo Googlea došao Sundar Pichai, a njih dvojica od tada su se bavili "drugim okladama" – investicijama poput autonomnih vozila ili medicinske tehnologije u koje Alphabet ulaže velik novac.

Sundar Pichai i ovoga će puta osloboditi Brina i Pagea njihovih dužnosti, pa će od sada umjesto Larryja Pagea obnašati i dužnosti CEO-a Alphabeta, uz zadržavanje iste pozicije u Googleu.

47-godišnji Sundar Pichai u Googleu radi već 15 godina, a posljednje četiri godine bio je i njegov generalni izvršni direktor.

U svojem pismu zaposlenicima obećao je da preuzimanje nove pozicije neće utjecati na strukturu Alphabeta i svakodnevno poslovanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close