Sve do ponedjeljka

Opći kaos u Twitteru: Zatvoreni svi uredi

Nakon što su brojni zaposlenici Twittera dobili ili samovoljno dali otkaz zbog nametnutih uvjeta, stiže vijest da Twitter naglo zatvara svoje urede do ponedjeljka.
Sci-Tech / Internet | 18. 11. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nered u Twitteru se nastavlja. Zaposlenici su ovog tjedna dobili neočekivani mail da se svi uredi zatvaraju do ponedjeljka, 21. studenoga. Razlog trenutno nije poznat, no ''šuška se'' da previše ljudi napušta tvrtku te da vlada – opći kaos.

''Stupa na snagu odmah. Privremeno zatvaramo naše urede i obustavit ćemo sav pristup bedževima za ulaz. Uredi će se ponovno otvoriti u ponedjeljak, 21. studenoga. Hvala vam na vašoj fleksibilnosti. Molimo vas da se nastavite pridržavati politike tvrtke suzdržavajući se od raspravljanja o povjerljivim informacijama tvrtke na društvenim mrežama, novinarima ili drugdje'', stoji u mailu.

Kako prenosi BBC, vlasnik Twittera, Elon Musk, nedavno je rekao zaposlenicima da se moraju obvezati na dugo radno vrijeme i biti ekstremno ''tvrdokorni'' ili da će u suprotnom napustiti tvrtku, javlja Bug.

Sudeći prema raznoraznim objavama na Twitteru, zaposlenicima se taj ultimatum nije svidio i krenuli su masovno davati otkaze.

''Mislim da će danas, kada se prašina raziđe, vjerojatno ostati manje od 2.000 ljudi. Svi u mom timu dobili su otkaz. Menadžer tog tima i njegov menadžer su otpušteni. A onda je i menadžer tog menadžera dobio otkaz. Osoba iznad toga bio je jedan od rukovoditelja koji je otpušten prvog dana. Nitko nije ostao u tom zapovjednom lancu'', ispričao je jedan bivši zaposlenik Twittera za BBC.

Uz to, javio se još jedan zaposlenik, tvrdeći da su mnogi dali otkaz iako su bili spremni dugo raditi.

''Nisam želio raditi za nekoga tko nam je više putem prijetio mailom da bi samo iznimni 'tweepovi' trebali raditi ovdje, kad sam već radio 60 do 70 sati tjedno'', rekao je frustrirani bivši zaposlenik Muskove tvrtke.

S druge strane, Musk bezbrižno na svom Twitter računu objavljuje memove o cjelokupnoj situaciji.

Podsjećamo da je još početkom mjeseca u javnost procurila informacija da Musk planira otpustiti polovicu svih zaposlenika Twittera, odnosno njih 3.700.

Osim toga, ukinuo je i Twitterovu politiku koja je dopuštala ''vječni'' rad od kuće, kako bi zaposlenici samoinicijativno počeli napuštati tvrtku. Čini se da mu je plan – uspio.

 

Kopirati
Drag cursor here to close