Nema

Netflix želi spriječiti korisnike u dijeljenju lozinki, a sada su objasnili i kako

Na svojim stranicama iz Netflixa su objasnili u kojem slučaju može doći do blokade računa i što onda treba napraviti.
Sci-Tech / Internet | 01. 02. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj korisnika Netflixa puno je veći u odnosu na broj pretplatnika jer mnogi svoje račune i lozinke dijele s drugim osobama, često dijeleći i trošak mjesečne pretplate. Iz ove su kompanije najavili kako takvoj praksi žele stati na kraj te su već poduzeli određene korake u tom smjeru.

Npr. nedavno su predstavili opciju prijenosa računa koja omogućuje korisnicima koji su dijelili račune ili su bili dio istog kućanstva, da otvore novi račun i na njega prenesu podatke i povijest gledanja sa starog profila. Također, predstavili su i jeftiniji pretplatnički plan koji se djelomično financira i oglašavanjem, javlja Zimo.

Netflix je nedavno na svojim stranicama detaljno objasnio pravila oko dijeljenja lozinki i kako namjeravaju korisnike spriječiti u tome, a jedan od glavnih naglaska kompanije bit će na lokaciji, odnosno osobe koje žive u različitim kućanstvima morat će koristiti različite račune, odnosno svako će od njih morati plaćati pretplatu.

U slučaju da sustav primjeti da se isti račun koristi na različitim lokacijama, taj se račun može blokirati, odnosno putem njega više se neće moći pristupati tom streaming servisu.

Kako bi saznali dijeli li više korisnika isti račun, Netflix će koristiti različite informacije poput IP adresa, identifikacijskog broja uređaja, kao i podatke o aktivnosti samog računa. Zahvaljujući tim podacima, saznat će koristi li se račun korisnika na njegovoj primarnoj lokaciji.

U slučaju da je novi uređaj prijavljen na Netflix s lokacije koja nije primarna, za pristup tom servisu bit će potrebno upisati poseban kod koji će omogućiti gledanje videa na Netflixu tijekom sljedećih tjedan dana.

Iz Netflixa kažu kako oni koji putuju i nose svoj primarni uređaj sa sobom neće imati problema s pristupom njihovom servisu, no ipak će se jednom mjesečno morati spojiti na WiFi na svojoj primarnoj lokaciji.

Ako korisnik duže vrijeme izbiva sa svoje primarne lokacije, postoji mogućnost blokade računa, a u tom slučaju potrebno je zatražiti spomenuti privremeni kod za nastavak gledanja videa na tom servisu.

Razlog iz kojeg je Netflix u posljednje vrijeme krenuo u borbu protiv dijeljenja lozinki je jasan. Prošle su godine izgubili dio korisnika, a i konkurencija na ovom tržištu sve je jača tako da se Netflix želi osigurati da svi oni koji gledaju njihov servis, tu uslugu i plate.

 

Kopirati
Drag cursor here to close