Kršenje ugovora

Musk ipak neće kupiti Twitter?

Elon Musk od Twittera zahtijeva točne podatke o tome koliko na toj društvenoj mreži ima spam botova. Budući da mu to još nisu dostavili, Musk ozbiljno razmišlja o raskidanju ugovora.
Sci-Tech / Internet | 07. 06. 2022. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Tesle, SpaceX-a i trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk, nije zadovoljan Twitterom, tvrdeći da su u ''očiglednom materijalnom kršenju'' njihovog ugovora o preuzimanju tvrtke vrijednom 44 milijarde dolara te da bi se on mogao raskinuti

U pismu koje je Muskov pravni tim poslao Twitteru, navodi se da mu nisu pružili detalje o problemu sa spam botovima te da prema uvjetima ugovora ima pravo znati te informacije.

''Gospodin Musk vjeruje da se tvrtka aktivno opire i onemogućuje mu pravo na informacije (i odgovarajuće obveze tvrtke) prema njihovom ugovoru'', stoji u pismu Muskovog pravnog tima, koji ističe da bi Musk zbog kršenja ugovora mogao odlučiti ne dovršiti transakciju.

Musk je, podsjetimo, još sredinom svibnja zaustavio proces pregovaranja o finalnom dogovoru za preuzimanje, tražeći od Twittera da mu pruži egzaktne brojke spam botova na društvenoj mreži.

''Dogovor s Twitterom privremeno je pauziran, zbog čekanja detalja koji podržavaju izračun da spam/lažni računi predstavljaju manje od pet posto korisnika'', napisao je tada Musk na svom Twitter računu.

Dakle, iako do sada ništa nije bilo službeno, pismo koje je nedavno poslao njegov pravni tim, sada potvrđuje da Musk ozbiljno razmišlja o odustajanju od akvizicije.

Kopirati
Drag cursor here to close