Još jedan 'igrač na terenu'

Musk dao malen uvid u novi model umjetne inteligencije nazvan - Grok

Musku područje umjetne inteligencije nije novo, pa ne iznenađuje to što je poželio AI ubaciti u platformu X.
Sci-Tech / Internet | 04. 11. 2023. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polje umjetne inteligencije danas bi moglo postati bogatije za još jedan servis umjetne inteligencije, iako dostupan samo malom broju odabranih ljudi.

Naime, šef SpaceX-a, Tesle, platformeX i startupa xAI Elon Musk najavio je kako će upravo njegov posljednji startup predstaviti svoj prvi model umjetne inteligencije odabranoj grupi ljudi.

U nekim važnim aspektima on je najbolji koji trenutačno postoji, pompozno je najavio Musk u svojoj objavi na platformi X. Dodao je kako će taj sustav, nazvan Grok, biti dostupan svim pretplatnicima na X Premium+ čim iziđe iz rane beta-verzije.

Podsjetimo, X Premium+ pretplatnički je program za platformu X, koji stoji 16 američkih dolara mjesečno, i jamči pretplatnicima "X iskustvo bez reklama". Sad, očito, tome dodaje i mogućnost korištenja umjetne inteligencije.

Musk je na svom profilu objavio nekoliko primjera kako Grok radi. Među ostalim, otkrio je kako Grok ima pristup informacijama u stvarnom vremenu preko platforme X, što je, tvrdi, "velika prednost u odnosu na druge modele".

Kopirati
Drag cursor here to close