Ode još jedna značajka

Lite mode na Androidima odlazi u povijest

Štedljivi način rada, odnosno Lite Mode, predstavljen je u vrijeme kada korisnici pametnih telefona nisu imali toliko mobilnih podataka. Google smatra da je takva opcija sada bespotrebna, pa će ju službeno umiroviti 29. ožujka.
Sci-Tech / Internet | 24. 02. 2022. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Data Saver, odnosno Lite Mode, značajka je koju dobro znaju „štedljivi“ korisnici Google Chromea. Za korištenje je dostupna na Android pametnim telefonima još od 2014. godine, no uskoro u potpunosti odlazi s Googleovog mobilnog web preglednika, piše 9to5Google.

Značajka je, naime, bila idealna za vlasnike pametnih telefona koji nisu imali mobilnih podataka na bacanje, pa im je Lite Mode uveliko pomogao da uštede koju ''gigu''.

No, Google, čini se, više ne vidi svrhu te značajke, jer sve više i više ljudi ima neograničen mobilni Internet, a i, kako kažu, Chrome je ''štedljiv'' i po zadanim postavkama.

''Posljednjih godina, vidjeli smo smanjenje troškova mobilnih podataka u mnogim zemljama, a u Chrome smo uveli brojna poboljšanja da bismo dodatno smanjili upotrebu podataka i poboljšali učitavanje web stranica'', objašnjavaju iz Googlea.

Iako se Lite Mode uklanja, Google navodi da ostaju predani osiguravanju da Chrome pruži brzo iskustvo učitavanja web stranica na mobilnim uređajima. Značajka odlazi u povijest verzijom Chromea M100 za Android, koja će korisnicima biti dostupna za preuzimanje 29. ožujka, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close