Šta će, kako će?

Google objavio plan za zaštitu od AI prijetnji

Uslijed sve većeg usvajanja generativne umjetne inteligencije Google je odlučio objaviti nacrt plana za zaštitu od AI prijetnji.
Sci-Tech / Internet | 12. 06. 2023. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Secure AI Framework (SAIF) je konceptualni okvir za izgradnju i implementaciju AI tehnologije na odgovoran način, a sastoji se od šest osnovnih elemenata.

"Tijekom godina u Googleu prihvatili smo otvoren i suradnički pristup kibernetičkoj sigurnosti.

To uključuje kombiniranje obavještajnih podataka, stručnosti i inovacija na prvoj liniji s obvezom dijeljenja informacija o prijetnjama s drugima kako bi se pomoglo odgovoriti na — i spriječiti — kibernetičke napade.", objavljeno je na blogu, prenosi Bug.

Elementi se odnose na proširenje postojećih sigurnosnih standarda u organizacijama tj. usklađivanje dosljedne kontrole na razini svake platforme. Uz to, elementi naglašavaju važnost stalne procjene i testiranja svih AI dijelova nekog sustava kako bi organizacije bile sigurne da mogu izdržati napade i da se ne izlažu nepotrebnom riziku.

Google ovim okvirom želi kreirati industrijski standard AI sigurnosti, iako se postavlja pitanje kako će ga u trenutku velikog AI rivalstva, prihvatiti konkurencija.

Kopirati
Drag cursor here to close