Hakerski rat

Gazprom na udaru Anonymusa

Objavljeni su brojni mailovi kompanije koju su zajednički pokrenuli Gazprom i Linde, a koja je specijalizirana za dizajn i projektiranje postrojenja za preradu plina i nafte.
Sci-Tech / Internet | 14. 04. 2022. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od kada je počela ruska invazija na Ukrajinu, sukobu su se priključili i hakeri iz kolektiva Anonymous. Naravno, njihova borba ne uključuje pravo oružje, već “ratuju” s onim čime najbolje znaju - tipkovnicama. Nedavno su tako uputili poruku Putinu i ruskoj vojsci kojima su, u svom stilu, poručili - ovo nije prijetnja, ovo je obećanje. Mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Dolazimo po vas. Očekujte nas.

Tako su npr. hakirali brojne kamere u Rusiji pa su ljudi diljem svijeta mogli pratiti uživo što se događa na ulicama ruskih gradova, u tvrtkama ili restoranima, napali su moskovski prometni sustav, banke pa čak i printere. Također, objavili su i brojne podatke i mailove ruske pravoslavne crkve.

Putem profila na Twitteru Anonymous TV danas su se pohvalili s novom žrtvom svojih napada te se na udaru našla ruska kompanija Gazprom Linde Engineering. Hakeri su se dokopali čak 728 GB podataka te su objavili 768 tisuća mailova ove tvrtke specijalizirane za dizajn i projektiranje postrojenja za preradu plina i nafte.

Kompanija je nastala suradnjom Gazproma i Lindea, a među njenim najpoznatijim klijentima nalaze se Gazprom, Gazprom Invest, Gazprom Neft, Linde, Novatek, Tatneft, China National Chemical Engineering, Sojitz i RusChemAlliance, objavili su Anonymousi na Twitteru, javlja Zimo.

Kopirati
Drag cursor here to close