Neželjeni sadržaj

Firefox nudi virtualne telefonske brojeve kao spas od SMS-ova i robotskih pozivatelja

Usluga Firefox Relay osmišljena je kako bi pomogla držati pošiljatelje neželjene pošte dalje od vašeg inboxa, a Firefox Relay Premium neželjene pozive i SMS-ove dalje od vašeg telefonskog broja.
Sci-Tech / Internet | 14. 10. 2022. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Relay je Firefoxova usluga koja će sakriti vašu pravu adresu e-pošte kako bi zaštitili svoj identitet i spriječili da vam inbox bude zatrpan neželjenom poštom. Usluzi se može pristupiti putem adrese relay.firefox.com ili korištenjem istoimenog dodatka za web preglednik.

Korištenjem besplatne usluge dobije se pristup 5 virtualnih e-mail adresa. Firefox Relay će proslijediti vaše poruke e-pošte s vaših alias adresa na vašu primarnu adresu e-pošte, a navode da ne čuvaju ili čitaju njihov sadržaj.

Za sve kojima 5 alias adresa nije dovoljno tu je premium usluga čija cijena iznosi 2 eura mjesečno (ili 1 euro mjesečno kada se plaća godišnje), javlja Bug.

Premium e-mail usluga je trenutno dostupna u SAD-u, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Singapuru, Maleziji, Novom Zelandu, Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji, Španjolskoj, Italiji, Švedskoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Irskoj

Osim toga, u ponudi je virtualni telefonski broj (koji nije moguće promijeniti nakon što se odabere) tj. usluga maskiranja telefonskog broja koja nudi 50 minuta dolaznih poziva i 75 tekstualnih poruka mjesečno po cijeni od oko 5 eura mjesečno.

Mozillin blog post navodi da se njihovu uslugu može koristiti za odgovaranje na poruke zadnjeg pošiljatelja, ali da nije moguće upućivati odlazne pozive ili slati poruke bilo kome (iako navodno u budućnosti planiraju ponuditi i tu uslugu).

Ova značajka telefonskog broja za sada je ekskluzivna za SAD i Kanadu, prenosi The Verge.

Kopirati
Drag cursor here to close