Nova funkcija

Facebook za Messenger testira glasovno diktiranje poruka

Internetska stranica TechCrunch spominje informaciju kako Facebook testira novu opciju za svoju aplikaciju Messenger koja uključuje mogućnost glasovnog diktiranja poruka.
Sci-Tech / Internet | 08. 10. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetska stranica TechCrunch i njezina novinarka Jane Manchun WongIl otkrili su novu funkciju koju Facebook priprema za svoju aplikaciju Messenger.

Putem posebne tipke za aktiviranje glasovnih naredbi korisnici Messengera u budućnosti će moći pokrenuti glasovne pozive te izdiktirati sadržaj poruke koju žele poslati.

Spomenuta tipka nalazila bi se na vrhu zaslona aplikacije te bi olakšala uporabu Messenger u situacijama kao što je na primjer vožnja automobila ili u slučaju da aplikaciju koristi osoba koja ima problema s vidom ili sluhom, piše Bug.hr.

Opcija je zasad dio internog testiranja Facebookovih zaposlenika te bi u budućnosti trebala i službeno postati sastavnica same aplikacije.

Facebook je i ranije testirao mogućnosti obavljanja funkcija glasom u sklopu testiranja svojeg glasovnog asistenta pod imenom Aloha kojeg Facebook testira kao dio Portala, svojeg budućeg pametnog zvučnika s zaslonom.

Kopirati
Drag cursor here to close