Konačna odluka

Facebook ukida ''instant članke''

Facebook nastavlja davati sve veću prednost zabavnom video sadržaju po uzoru na TikTok uz najavu da će u travnju sljedeće godine povući značajku 'Instant članaka' koju je uveo 2015. godine.
Sci-Tech / Internet | 17. 10. 2022. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instant članci su izdavačima trebali pružiti zanimljiviji način za predstavljanje svojih članaka na Facebooku pomažući im da povećaju angažman čitatelja unutar aplikacije.

Facebook je u tom scenariju izdavačima trebao služiti kao dodatak njihovim glavnim stranicama.

No s vremenom je izgradnja odnosa s izdavačima postala manji prioritet jer se Meta sve više orijentira prema video sadržaju, prenosi Bug.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg, prenosi SocialMediaToday, nedavno je primijetio da gledanje videa čini 50% vremena provedenog na Facebooku, dok je Reels najbrže rastući format sadržaja na Facebooku i Instagramu prema čemu je jasno da video sadržaj postaje najprivlačniji format sadržaja.

“Trenutno manje od 3% onoga što ljudi diljem svijeta vide na Facebookovom Feedu su postovi s poveznicama na novinske članke. I kao što smo rekli ranije ove godine, kao poduzeću nema smisla pretjerano ulagati u područja koja nisu u skladu s preferencijama korisnika”, prenosi Axios.

Kopirati
Drag cursor here to close