Strelice gore ili dolje

Facebook testira ocjenjivanje komentara

Nove mogućnosti reagiranja na komentare i ''glasovanje'' o njihovoj kvaliteti neki su korisnici primijetili ovih dana.
Sci-Tech / Internet | 30. 04. 2018. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojedini korisnici Facebooka primijetili su ovih dana kako je na ovoj društvenoj mreži ponešto promijenjen način reagiranja na komentare.

Uz uobičajeni ''Like'' i reakcije koje se kriju iza njega (Wow, Haha, itd.) pojavila se i nova mogućnost – ocjenjivanja komentara pritiskom na strelicu gore ili dolje.

Ovaj sustav upvote/downvote strelica ili pak thumbs up/down ocjenjivanja poznat je s Reddita. Facebook je već ranije ove godine na manjem broju korisnika ispitivao korisnost ovakvog načina reakcija i rangiranja komentara a najbliže je onome što neki već odavno zagovaraju – ''Dislike'' gumbu na Facebooku koji bi bio suprotnost ''lajkanju'', piše Bug.hr.

Za razliku od takvog gumba koji bi bio uključen u reakcije na objave i komentare, strelice prema gore i dolje za sada su u sklopu testiranja omogućene samo kod komentara, a ne i kod običnih statusa i fotografija postavljenih na Facebook.

Iz Facebooka se još uvijek nisu oglasili oko toga hoće li ovaj način ocjenjivanja komentara uskoro zaživjeti kod svih korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close