Nova opcija

ChatGPT dobio mogućnost prilagodbe odgovora svakom korisniku

Uključite li opciju personalizacije, popularni chatbot će vas bolje "upoznati" i zapamtiti vaše željene postavke i preferencije, pa mu neke stalne naredbe nećete morati svaki puta pisati
Sci-Tech / Internet | 25. 07. 2023. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naprednim korisnicima ChatGPT-a, onima koji ga svakodnevno koriste kao pomoćnika u životnim ili poslovnim zadacima, zasigurno će od koristi biti nova mogućnost personaliziranih naredbi, koja je upravo aktivirana.

Popularni OpenAI-jev chatbot sada nudi korisnicima dodatne postavke, koje bi im trebale olakšati i ubrzati svakodnevni rad, a sastoje se od dva pitanja:

  • Što želite da ChatGPT zna o vama, kako bi vam davao bolje odgovore?
  • Kako želite da ChatGPT odgovara?

Upisivanjem željenih parametara u ova polja, svaka buduća interakcija s chatbotom uključivat će te informacije, pa ih neće biti potrebno svaki puta upisivati u prompt. Sustav će ih uvijek imati na umu kod generiranja odgovora, javlja Bug.

Korisno i developerima

Primjerice, ako ste developer koji radi isključivo u jednom programskom jeziku, to mu možete upisati kao odgovor na prvo pitanje. Nakon toga, možete odabrati da vam programski kod, koji ChatGPT generira, prezentira bez detaljnog objašnjenja.

Sustav će postavke pohraniti i držati ih se u svim budućim interakcijama.

Drugi primjer, koji su istaknuli iz OpenAI-ja, tiče se učitelja – ako podučavate određeni predmet i razred, to ćete postaviti kao zadane postavke, pa će ChatGPT uvijek imati na umu da odgovore prilagodi tome.

Personaliziranje odgovora na ovaj način svim će korisnicima biti omogućeno uskoro.

Dostupnost će biti postupna, a želite li i sami tako prilagoditi rad AI chatbota svojim potrebama, potražite novu mogućnost u postavkama (Settings → Beta features → Custom instructions).

Kopirati
Drag cursor here to close