www.zzo.ba

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a predstavio nove mogućnosti svoje internetske stranice

Sci-Tech / Flash | 03. 03. 2015. u 12:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za novinare u Mostaru predstavljene su nove mogućnosti internetske stranice Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (www.zzo.ba).

Kako je kazao direktor Zavoda Rade Bošnjak, te novine za cilj imaju bolju informiranost osiguranika, kao i povećanje transparentnosti rada Zavoda.

Korisnici zdravstvenog osiguranja na internetskim stranicama Zavoda sada jednostavno mogu provjeriti status svog osiguranja, odnosno uplaćuje li njihov poslodavac redovito zdravstveno osiguranje, mogu se informirati o dostupnosti liječnika obiteljske medicine, kao i o načinu izbora i promjene obiteljskog liječnika.

Na redizajniranim internetskim stranicama Zavoda sada je dostupna posebna rubrika namijenjena javnim natječajima na kojoj će biti objavljeni svi javni pozivi i nabavke Zavoda, video zapis otvaranja prijava za te natječaje te arhiva završenih natječaja.

- Kada je u pitanju transparentnost, to je pitanje odgovornosti prema društvenoj zajednici, kao i odgovornosti prema Vladi i Skupštini koja nas je utemeljila i postavila. Mi želimo pokazati da sve što radimo radimo u skladu sa zakonom i propisima - istaknuo je Bošnjak.

U okviru stranice www.zzo.ba već dva mjeseca funkcionira i etička linija preko koje svatko može anonimno ili imenom i prezimenom prijaviti uočene nepravilnosti.

- Etička linija je alat koji će nam pomoći uočiti i ukloniti nepravilnosti koje su u našoj nadležnosti ili tražiti druge putove za rješavanje problema koji nisu u našoj nadležnosti – dodao je Bošnjak.

Kada je u pitanju distribucija premije osiguranja (markica) zdravstvenog osiguranja, direktor Zavoda je kazao kako će podaci biti obrađeni i objavljeni do kraja ovoga tjedna.

- Prema podacima kojima sada raspolažemo, broj distribuiranih markica je oko 167 000 što je za oko 1 600 više u odnosu na prošlu godinu - kazao je Bošnjak.

Dodao je kako će odluku o tome kako će oko 3,3 milijuna maraka dobivenih od prodaje markica biti raspoređeno donijeti Upravno vijeće ZZO-a.

- Ta sredstva obično se podijele između zdravstvenih ustanova i Zavoda u omjeru 70-30 posto u korist zdravstvenih ustanova. Tih 70 posto između ustavna dijeli se na temelju prijavljenih usluga koje su one pružile, a koje su odlukom o participaciji definirane za plaćanje - istaknuo je direktor ZZO HNŽ-a Rade Bošnjak.

(Fena) gp

Kopirati
Drag cursor here to close