Fake News

Zastrašujući video koji pokazuje moć tehnologije

Sci-Tech / Flash | 14. 07. 2017. u 10:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživači na Sveučilištu u Washingtonu razvili su tehnologiju koja koristi tehnologiju strojnog učenja kako bi savladala pokrete lica te kasnije proizvela vrlo autentičnu snimku.

Drugim riječima, radi se o tehnologiji koja čita izraze lica osoba te na temelju algoritma uči i reproducira pokrete na temelju potpuno drugog audiozapisa.

Ovog je puta u ''glavnoj ulozi'' bivši američki predsjednik Barack Obama, prvenstveno zbog toga što ima puno javnih videozapisa.

Video pokazuje nevjerojatnu točnost govora iz Bijele kuće koje se temelji na potpuno drugačijim audiozapisima. Istraživači su čak išli toliko daleko da su uzeli snimku staru iz studentskih dana onda mladog Obame te ''zalijepili'' zvuk na znatno starijeg Baracka, piše Zimo.co.

Prvenstveno, ovdje će se pokazati problem ''lažnih vijesti'' pa će tako bilo tko, uz vrlo mali proračun, moći stvoriti lažne snimke koje izgledaju vrlo autentično. Zapravo toliko dobro da je teško vidjeti da se radi o lažnoj snimci.

Kako danas imamo lažnih vijesti, ovo je samo šlag na tortu, što ne mora značiti nužno u pozitivnom smislu, pa tako i sve ovo zajedno izgleda vrlo zastrašujuće, što možete vidjeti i iz priloženog.

Kopirati
Drag cursor here to close