samo hrabro

Započela nova akademska godina u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 03. 10. 2016. u 09:16 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano obilježavanje početka nove akademske godine na Sveučilištu u Mostaru upriličeno je u ponedjeljak 3.listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Dekan na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostar, prof. dr. sc. Mario Vasilj, pozdravio je još jednu generaciju upisnika i poručio kako studenti ne dolaze na fakultet kako bi informirali profesore, nego kako bi transformirali sebe.

''Nije smisao fakulteta u odgovaranju na ispitna pitanja, ono je tek preduvjet vašega rasta u znanju i sposobnostima. Ono je samo pokazatelj vaše osobne izgradnje, nadgradnje i uzdignuća duha koje se ostvaruje i kroz mogućnost da se odgovori na pitanja (da se informira profesore o vašim dosegnutim i potrebnim znanstvenim informacijama). No, to ne bi trebalo biti dovoljno, niti svrha vašega školovanja. Smisao koji se ostvaruje trebao bi biti u vašem unutarnjem osjećaju rasta i duhovnog napretka'', poručio je Vasilj u svom govoru studentima.

U sklopu svečanosti, nazočnima se obratila i Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostijić.

''Već dva desetljeća, zahvaljujući Sveučilištu u Mostaru, Mostar početkom listopada poprimi izgled grada punoga života i mladosti. Tako je i ove godine zahvaljujući upravo vašoj generaciji'', brucošima je poručila rektorica Ostojić.

Izrazila je uvjerenje kako najveći dio nazočnih brucoša čvrsto stoji iza odluke o odabiru studija.

''I zato nemojte se zaustaviti i kada bude teško, i ako bude prepreka na nekom od predmeta i usvajanja gradiva. Upravo tada budite još uporniji i uspjeh neće izostati'', poručila je rektorica Ostojić.

Podsjetila ih je da dolaze na jedino javno sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH sa suvremenim programima prilagođenim tržištu rada.

Predsjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić istaknula je kako je radosna kontinuiranim rastom Sveučilišta, kako brojem studentskih programa, tako i brojem studenata.

''Želim da vaš trud, marljivost i upornost što prije donesu plodove. Želim da na Sveučilište gledate kao obitelj jer će se uspjeh cijeniti, gdje ćemo skupa ispravljati greške i truditi se biti najbolji'', poručila je Marušić.

Osim studenata i brucoša, na svečanosti obilježavanja nove akademske godine bili su prorektori te dekani fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close