Dan otvorenih vrata

Zajednica se upoznala s radom SOS Obiteljskog centra Mostar

Sci-Tech / Flash | 25. 10. 2016. u 11:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je upriličen Dan otvorenih vrata SOS Obiteljskog centra Mostar. Ova manifestacija je bila idealna prilika za cijelu zajednicu da se pobliže upozna sa dosadašnjim rezultatima, načinom rada, te budućim planovima Programa Jačanja obitelji i SOS Dječjeg vrtića Mostar.

Kroz četiri ''punkta'' predstavljena su četiri segmenta rada Programa Jačanja obitelj. Predstavljeni su između ostalog i kluba roditelja, dječji klub, mobilni vrtići. Također, stručne osobe su odgovarale na pitanja s kojima se susreću djeca koja idu ili će ići u vrtić.

Program Jačanja obitelji Mostar, koji djeluje od svibnja 2008. godine, ima za cilj prevenirati odvajanje djece od njihove obitelji porijekla, ali i da se značajno poveća kvalitetu života i poštivanje dječjih prava u obiteljima koje su, prema Obiteljskom zakonu i SOS ključnim dokumentima, prepoznate kao rizične. SOS Dječja sela BiH implementiraju Program jačanja obitelji u Mostaru, Sarajevu, Goraždu, Maglaju, Gračanici i Srebrenici.

Pomažući obitelji sa djecom da ostanu na okupu, Program jačanja obitelji se bavi ne samo posljedicama već i korijenom problema, štiteći tako djecu od mogućeg razdvajanja od roditelja i stjecanja statusa djeteta bez roditeljskog staranja.

Trenutno je program, na šest lokacija uključeno 758 djece iz 291 obitelj, a mostarski Program Jačanja porodice pruža podršku za 81 obitelj, 204 djece i mladih, te 141 odraslu osobu.

Cilj SOS Dječjeg vrtića Mostar, koji je sa radom počeo 1998. godine, je pružiti sigurno, zdravo i okruženje puno ljubavi za svako dijete koje boravi u vrtiću.

Kopirati
Drag cursor here to close