Zima

Zahtijeva se obustava nastave u Srednjoj školi u Konjicu

Sci-Tech / Flash | 18. 11. 2013. u 18:39 VIPK Press/ Semir Šabić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivnosti poduzete od strane Roditeljske inicijative nakon održanog velikog roditeljskog sastanka od 11.11.2013. godine, rezultirale su obećanjima općine Konjic i nadležnog Ministarstva obrazovanja HNŽ, na osnovu kojih su započele konkretne aktivnosti (osiguravanja finansijskih sredstava za rekonstrukciju kotlovnice škole u gradu i nabavku nove peći za Tehničku školu) za čiju realizaciju je potreban duži vremenski period.

Shodno zaključku sa sastanka Roditeljske inicijative održanom 17. studenog 2013. godine, a imajući u vidu pogoršanje vremenskih uvjeta (niske temperature), jutros je na protokol škole predat pismeni zahtjev za obustavom nastavnog procesa u JU Srednja mješovita škola Konjic od utorka, 19.11.2013. godine do uspostavljanja normalnih uvjeta za odvijanje nastave. Zahtjev je upućen u cilju čuvanja zdravlja srednjoškolaca.

Jutros je počelo čišćenje rezervoara goriva u školi. Također, za večeras je najavljeno sazivanje izvanredne sjednice Vijeća roditelja SMŠ Konjic.

Podsjećamo, na inicijativu tri majke, roditelja učenika Srednje mješovite škole Konjic Đenane Litrić, Ilvane Bakoš i Ramize Tabak sazvan je i održan roditeljski sastanak u UO Oaza dana, 10. studenog 2013. godine.

Osnovni razlog sazivanja sastanka bio je problem (ne)grijanje škole. Na sastanku je prisustvovalo oko 30 zabrinutih roditelja koji su u cilju iznalaženja rješenja problema formirali “Roditeljsku inicijativu”.

Kopirati
Drag cursor here to close