Sajam karijera

Zagrebački fakulteti predstavljeni maturantima iz Livna

Sci-Tech / Flash | 13. 03. 2015. u 14:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi "Sajam karijera Hercegbosanske županije" održan je danas u Livnu pod pokroviteljstvom županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, priopćili su iz Vlade HBŽ-a.

Zagrebački klub livanjskih studenata pokrenuo je inicijativu i održavanje ovakvog događaja s ciljem što boljeg upoznavanja maturanata svih srednjih škola s područja HBŽ-a s mogućnošću studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i s načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na pojedine fakultete.

S obzirom da je prošlogodišnji Sajam polučio određene rezultate, kao i činjenica da se ove godine broj studenata upisanih na Sveučilište u Zagrebu udvostručio, Zagrebački klub livanjskih studenata ove godine je osigurao štandove za 29 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Na štandovima su se predstavljali fakulteti, dijelili materijali i brošure, kao i iskustva dosadašnjih i budućih studenata.

Nakon što je resorni ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Petar Galić otvorio sajam i pozdravio sve nazočne, članovi Zagrebačkog kluba Livanjskih studenata kratko su prezentirali grad Zagreb, studentske domove, menze i sve ono što će budućim studentima biti neophodno u njihovom studentskom životu.

Za sve zainteresirane učenike završnih razreda srednjih škola HBŽ-a, županijsko ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa osiguralo je besplatan prijevoz.

Pored danas održanog Sajma karijera, u subotu 14. ožujka, u prostorijama Opće gimnazije Livno, održat će se i prezentacija i simulacija državne mature, kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close